Около 4 ч. сутринта в Клиника по хирургия е викната

...
Около 4 ч. сутринта в Клиника по хирургия е викната
Коментари Харесай

Откачил пациент блъска и души лекари и сестри в УМБАЛ „Св.Анна“-София

Около 4 ч. сутринта в Клиника по хирургия е викната за консултация доктор от КАИЛ на болничното заведение. Консултацията се постанова поради лекуването на тежко болен пациент. В това време различен пациент, който е признат в УМБАЛ „ Св.Анна “-София АД за планова интервенция, стартира да вилнее в коридора на Първо поделение на Клиника по хирургия.
Мъжът е удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри. Размахвал е и белезници, като заплашвал с арест. Предварително е поставил на камерите гумени ръкавици, за да предотврати видеозаснемането. Счупил е и врата на клиниката.

Пострадалите лекари и сестри с изключение на физически контузии са и в душевен потрес. Подадено е недоволство и тече следствие. Ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна “- София АД изрично застава зад лекарите работещи в болничното заведение и има вяра, че по отношение на виновникът ще бъде приложена цялата мощ на законите в Република България, прибавят от пресцентъра на болничното заведение.

" Нашите сътрудници са били обект на брутална експанзия от страна на този оглупял пациент. Две от лекарките и една от сестрите са много съществено потърпевши. Особено едната лекарка е тежко потърпевша. Хоспитализирана е незабавно, със подозрения за комоцио и е в реанимацията. Главата ѝ е блъскана и удряна в стената. Теперва ще има скенери и ще се реши положението ѝ. Тази вандалщина е траяла доста време. Служителите на болничното заведение не са го предизвикали с нищо. Пострадалите са единствено дами. В момента тече разследване и не мога да дам повече информация. Трябва да попитате полицията за повече детайлности. Не знам по какъв начин пациентът е напуснал постройката на болничното заведение. В момента не е при нас ", съобщи пред публицисти представителят на УМБАЛ „ Св. Анна “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР