Около 3000 души са евакуирани, след като жителите на новоизградена

...
Около 3000 души са евакуирани, след като жителите на новоизградена
Коментари Харесай

Евакуираха 3 хил. души заради пукнатина в нова кула в Сидни

Около 3000 души са евакуирани, откакто жителите на новоизградена постройка - кулата " Опал тауър " в Сидни, Австралия са чули " шумове " , оповестява БиБиСи.

Полицията удостоверява, че е открита цепнатина в 33-етажната кула в Олимпийския парк, след известията за звук на 10-ия етаж. Инженери оповестяват, че кулата се е изместила във височина с 2 мм, оповестяват локални медии.

Зоната за евакуация и сигурност е 1 километър заради вероятното засягане на други здания. Имейл е изпратен до поданици на близка жилищна постройка, че евакуацията е подредена, тъй като " има евентуална заплаха кулата да се срине ", добавя " Сидни Морнинг Хералд ".

Специалисти ревизират 10-ия етаж и пукнатината и преценят дали постройката е безвредна, разяснява Грег Уайт, представител на пожарната и избавителна работа в Нов Южен Уелс. " Проверихме, полицията, пожарната и избавителната работа изтеглят към 3000 души от постройката и близките региони ", добавя той.

" Опал тауър " е приключена по-рано тази година и е разказана от бизнесмена " Екоув ", като " постройка с триъгълна форма със зелени стени и живи растения , вградени във фасадата и издигнати дворове на всеки пет равнища ".

Сградата разполага с 392 жилището. Говорител на " Екоув " изяснява, че са наясно с " опасенията " и строителят е " известен " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР