Около 300 участници се очакват да се включат в предстоящия

...
Около 300 участници се очакват да се включат в предстоящия
Коментари Харесай

Около 300 участници се очакват за третото издание на маратон Кюстендил

Около 300 участници се чакат да се включат в идния маратон " Кюстендил ", който ще се състои на 18 септември. Това оповестиха на конференция през днешния ден кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, лекоатлетката Цвети Кирилова и Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика.

Третото издание на конкуренцията включва тичане по класическата отдалеченост от 42.195 км, полумартон 21.0975 км и 2 км за фенове. Състезанието ще излъчи балкански и републикански първенци. В бягането ще се включи Милица Мирчева - най-хубавата българска състезателка в дългите бягания, 15-та в света, която ще взе участие в полумаратона. Идват и най-хубавите български спортисти при младите, ще има и интернационално присъединяване, споделиха уредниците.

В маратонската отдалеченост за България ще бягат Маринела Нинева и Надежда Ангелова при дамите, а Шабан Мустафа и Мирослав Спасов - при мъжете.

Нинева има цялостен комплект медали от последните три балкански шампионати по маратон. Тя завоюва купата през 2020 година в Кюстендил, взе сребро през 2019 година в Белград, а през предишния сезон се окичи с бронз в Киев.

Маршрутът на маратона стартира от Кюстендил и минава през селата Слокощица, Граница, Берсин, Нов чифлик, Гирчевци, Жабокрът и Ябълково след което се връща в Кюстендил. В момента в Кюстендил има към 200 деца от пет атлетически клуба, които вземат участие в лагер по програмата " Да открием 200 гения за атлетиката в България ", които ще упражняват в Кюстендил и ще имат опция да се включат в маратона.

Наградният фонд за другите категории в маратона и полумаратона е 20 000 лева

Стартът на маратона и полумаратона е на 18 септември, от 9:00 часа, а двукилометровият за фенове - от 9:10 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР