Около 300 хиляди души в окупирания Херсон ще останат без

...
Около 300 хиляди души в окупирания Херсон ще останат без
Коментари Харесай

300 хил. души в Херсон ще останат без храна, а 100 хил. в Мариупол не могат да се евакуират

Около 300 хиляди души в окупирания Херсон ще останат без храна и медицински консумативи, предизвестиха управляващите в Украйна. Те упрекват Русия, че пречи на цивилните да се изтеглят.

„ Населението на Херсон е изправено пред филантропична злополука. Хранителните и медицинските муниции съвсем са привършили, само че все пак Русия отхвърля да отвори филантропични коридори “, написа в „ Туитър “ представител на украинското Министерство на външните работи.

Междувременно 100 хиляди души желаят да избягат от Мариупол, само че не могат. Причината още веднъж е липса на безвредни коридори за овакантяване на града. Постоянният съветски обстрел пречи и на избавителни екипи да стигнат до театъра в Мариупол, който беше бомбардиран преди седмица, с цел да ревизират за оживели.

Обвиненията в отвод да се отворят филантропични коридори идват и от двете страни, до момента в който Москва продължава да твърди, че не обстрелва цивилно население.

Междувременно на уеб страницата на прокремълския таблоид „ Комсомолская истина “ се появи за малко материал, който твърди, че Русия понася тежки загуби във войната в Украйна. По-късно материалът беше свален, а от редакцията обясниха, че са станали обект на хакерска офанзива, съобщи Ройтерс.

В материалът се твърдеше, че от началото на войната в Украйна там са починали близо 10 хиляди съветски бойци – доста повече в сравнение с формалните данни. Досега Министерството на защитата на Русия е съобщавало за военни загуби единствено един път – за 498 убити и 1597 ранени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР