Около 30% от минералната вода, продавана във Франция, е била

...
Около 30% от минералната вода, продавана във Франция, е била
Коментари Харесай

Скандал с минерална вода докара дело на Nestle във Франция

Около 30% от минералната вода, продавана във Франция, е била пречиствана с технологии, предопределени единствено и само за чешмяна вода, стана ясно от държавно следствие. Това докара до правосъдно дело, заведено от потребителска организация против интернационалния производител Nestle Waters и друга огромна компания от бранша - Sources Alma, оповестява " Франс прес ".

Местното законодателство, което се базира на евродиректива, не разрешава потреблението на UV лъчи и карбови филтри при обработката на минерална вода. Още през 2022 година следствие на Le Monde и Radio France откри, че близо 30 на 100 от марките на пазара не се преценяват с наредбите.
 Nestle продаде част от бизнеса си с минерална вода против $4,3 милиарда
Nestle продаде част от бизнеса си с минерална вода против $4,3 милиарда

Компанията се концентрира върху бизнеси с по-висок марж и по-голям капацитет за напредък

Това включва и елитни марки като Perrier на Nestle.

Според управляващите, няма риск за здравето, а мултинационалната компания твърди, че употребява пречистващите системи, " с цел да подсигурява сигурността на продукта " и това не е укривано като информация.

Според потребителската организация Foodwatch, обаче, в тази ситуация става дума за машинация и потребителите (за разлика от властите) не са били известени за третирането. Затова и тя ще заведе дело в парижки съд против Nestle и Sources Alma.

Foodwatch също по този начин са сезирали Европейската комисия за това, че управляващите в Париж не са уведомили Брюксел и останалите страни членки за практиките на двете компании. Те изнасят продукция за разнообразни страни, в това число - България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР