Около 3 милиарда евро (3,25 милиарда долара) ще бъдат заделени

...
Около 3 милиарда евро (3,25 милиарда долара) ще бъдат заделени
Коментари Харесай

Италия заделя 3 млрд. евро за спасяването на Алиталия

Около 3 милиарда евро (3,25 милиарда долара) ще бъдат заделени за спасяването и национализирането на италианския авиопревозвач " Алиталия " (Alitalia), заяви през днешния ден министърът на превоза Паола де Микели, представена от ДПА.

Заделяме запаси, с цел да капитализираме нова компания, която ще поеме всички действия на " Алиталия ", в това число полетите, обработката на товарите и поддръжката, сподели Де Микели във видеоконферентна връзка.

Има три милиарда евро за това, добави тя пред представители на асоциацията на задграничните публицисти в Италия.

Финансирането ще бъде част от държавния пакет с стопански тласъци на стойност 55 милиарда евро за ударената от ковид италианска стопанска система.

Де Милеки уточни, че поддръжката би трябвало да бъде утвърдена през днешния ден или на следващия ден, добавя Българска телеграфна агенция.

" Алиталия " е под държавна администрация от май 2017 година и оцеляваше с държавни заеми. Последно е била на облага през 2002 година.

Италианското държавно управление бе подложено на критика, че упорства в поддръжката си за тогавашния държавен авиопревозвач, само че Де Микели акцентира, че това е в народен интерес.

Влагаме пари в нея, тъй като " Алиталия " е стратегическа, беше в предишното, както и през днешния ден, повече от всеки път, посочи тя, отбелязвайки, че е необходим народен авиопревозвач, с цел да поддържа туризма.

Преди коронавирусът да нанесе удар на целия авиосектор опитите да бъде открит частен покупател на Алиталия, в това число договаряния с Делта (Delta) и Луфтханза (Lufthansa), се провалиха. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР