Около 3-4 февруари очакваме застудяване, при което дъждът ще премине

...
Около 3-4 февруари очакваме застудяване, при което дъждът ще премине
Коментари Харесай

Синоптичката от БАН Анастасия Стойчева с ексклузивна прогноза за февруари! Живакът удря минус 19 градуса точно на...

Около 3-4 февруари чакаме захлаждане, при което дъждът ще премине в сняг, към 12-13 февруари ще има превалявания, които ще са главно в сняг. Най-ниските температури ще са -14 – -19 градуса. Това съобщи Анастасия Стойчева от Българска академия на науките в ефира на bTV по отношение на какво време ни чака през февруари.

Докато има превалявания мъчно става толкоз студено. Температурите се намаляват след преваляванията. С тези превалявания температурите ще се намалят, само че няма да станат рискови. Очаква ни относително топло време през февруари “, уточни още тя и добави, че от 18 до 28 времето ще е по-студено от нормите.

„ Като цяло месецът ще е с температури към и под нормата. Февруари е месец с много промени във времето, с цел да ни припомня за идващата пролет, само че и да ни подсети, че е зимен месец. Ще има динамичност – постоянно ще се затопля внезапно и внезапно ще се скапва времето “, уточни още тя.

„ Като цяло ще приключим месеца с повече превалявания “, счита още Стойчева, само че добави, че сме в умерения климатичен пояс и тези промени във времето са в реда на нещата.


Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР