Около 2500 тюлена са открити мъртви на брега на Каспийско

...
Около 2500 тюлена са открити мъртви на брега на Каспийско
Коментари Харесай

Откриха 2 500 мъртви тюлена по крайбрежието на Каспийско море

Около 2500 тюлена са открити мъртви на брега на Каспийско море в южната част на Русия, оповестяват публични лица.

Длъжностните лица настояват, че няма признаци те да са умряли от насилствена гибел.

Първоначално беше обявено за към 700 мъртви тюлена, само че по-нататъшното следствие сподели доста по-голям брой и преброяването продължава.

Каспийските тюлени са класифицирани като застрашени в аления лист на Международния съюз за отбрана на природата (IUCN) от 2008 година насам.
Заур Гапизов , началник на Каспийския център за запазване на околната среда, съобщи, че тюлените евентуално са умрели преди към две седмици.

Няма доказателства, които да сочат, че животните са били убити или уловени в риболовен мрежи, сподели той.

Министерството на естествените запаси и околната среда на област Дагестан написа в Telegram, че огромен брой от тях са били открити сред устията на две реки - Сулак и Шуринка.

Експертите са взели проби от тюлените, а от министерството оповестиха, че аргументите за гибелта ще бъдат открити след приемането на лабораторните резултати.

Популацията на тюлени в Каспийско море е намаляла фрапантно през десетилетията заради несъразмерен лов и промишлено замърсяване.

Според Центъра за запазване на околната среда в Каспийско море в този момент броят им е едвам 70 000, до момента в който преди към един век е бил повече от милион.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР