Около 25 милиона деца по света са пропуснали рутинни ваксинации

...
Около 25 милиона деца по света са пропуснали рутинни ваксинации
Коментари Харесай

Близо 25 млн. деца по света са пропуснали рутинни имунизации заради пандемията

Около 25 милиона деца по света са пропуснали рутинни имунизации против заболявания като дифтерията поради разстройствата, които аргументи коронавирусната пандемия в работата на здравните служби, и поради дезинформацията по отношение на имунизациите, която се популяризира през пандемията, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация на Асошиейтед прес, която цитира данни от отчет на Организация на обединените нации, оповестен през днешния ден.

В отчета, направен взаимно от СЗО и от Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ), се споделя, че предходната година към 25 милиона деца са пропуснали имунизациите си против дифтерия, тетанус и коклюш.

" Свидетели сме на най-големия нескончаем спад на детски имунизации от едно потомство ", посочи Катрин Ръсел, изпълнителна директорка на УНИЦЕФ.

Съгласно данните от отчета множеството деца, които са пропуснали рутинните имунизации, живеят в разрастващи се страни, като да вземем за пример Етиопия, Индия, Индонезия, Нигерия и Филипините. Макар броят на рутинните имунизации да е намалял във всички райони по света, най-сериозно наранени от тази наклонност са Източна Азия и Тихоокеанският район.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР