Около 2000 безработни ще започнат работа по регионални програми за

...
Около 2000 безработни ще започнат работа по регионални програми за
Коментари Харесай

Около 2000 безработни ще започнат работа по регионални програми за заетост

Около 2000 безработни ще стартират работа по районни стратегии за претовареност, които ще се финансират с 6 344 000 лева от бюджета на Министерството на труда и обществената политика (МТСП) за дейна политика на пазара на труда. Това оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Регионалните стратегии за претовареност са планувани за всяка област в България. Те се основават и осъществят на основата на предложенията на съответните регионални и общинските администрации и се утвърждават от министъра на труда и обществената политика. През 2020 година МТСП ще финансира по тях обезпечаването на субсидирана претовареност за интервал не по-малко от 3 и не повече от 4 месеца.

Почти 300 000 са записаните безработни през май

В осъществяване на районните стратегии за претовареност през последните години са осъществени действия за поддържане и запазване на общинска и държавна благосъстоятелност - учебни заведения, детски градини; пътища, монументи на културата, поддържане и разчистване на паркове, градини, междублокови пространства; както и екологични действия като събиране и транспортиране на боклуци, озеленяване, подкрепяне на пенсионерски клубове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР