Около 20% от всички водачи не поставят обезопасителни колани Около

...
Около 20% от всички водачи не поставят обезопасителни колани Около
Коментари Харесай

15 600 души „във всеки един момент“ са склонни да шофират незаконно пийнали според доклад на МС

Около 20% от всички водачи не слагат предпазни колани

„ Около 15 600 души във всеки един миг от денонощието са склонни да ръководят МПС с централизация на алкохол в кръвта над оптимално допустимата по закон. “ Това се твърди в приложение към Доклада за положението на сигурността на придвижването по пътищата и осъществяването на Националната тактика за сигурност на придвижването по пътищата в Република България за 2022 година Той бе

Припомняме, че шофирането с над 0.5 промила алкохол в кръвта се води административно нарушаване, а с над 1.2 промила е закононарушение.

В частта „ Основни констатации и заключения “ от отчета се показва, че на другите типове пътища в страната огромен брой водачи употребяват мобилни устройства . Притеснителен бил и броят на водачите на рейсове, които употребяват мобилно устройство, до момента в който ръководят и правят публичен превоз на пасажери, включително деца и възпитаници.

Около 20% от всички водачи не слагат предпазни колани . Още по-притеснителни са данните за пасажерите, пътуващи на задните седалки. Две трети от тях не употребяват предпазни колани в автомобила. В колите, пренасящи деца, в които са налице системи за обезопасяването им, 40% от децата не ги употребяват правилно. Кампаниите за предварителна защита на рисковото държание на пътя следва да продължат с още по-голям интензитет с оглед развиване на виновна просвета измежду водачите, пасажерите и пешеходците от всички възрасти, написа още в отчета.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР