Около 20 души се опитаха да влязат в сградата на

...
Около 20 души се опитаха да влязат в сградата на
Коментари Харесай

Едва 20 протестиращи срещу поскъпването на водата

Около 20 души се пробваха да влязат в постройката на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), където през днешния ден се вземат решение новите цени на водата. Предвижда се с идването на новата година тя да нарастне в 27 обитаеми места в страната. В същото време се чака и повишаване на природния газ. " Булгаргаз " предложи суровината да увеличи цената си с 3,5%.

 
Протестиращите скандираха " Мафия " и приканиха за пояснения пред българския народ. Те желаеха ръководителят на КЕВР Иван Иванов да се срещне с тях. Демонстрацията беше оповестена в обществените мрежи за 10 часа и имаше желание да попречи на членовете на комисията да влязат в постройката на бул. Дондуков ". Това обаче не се случи, а протестиращите се оказаха прекомерно малко, с цел да съумеят да блокират придвижването. Въпреки студа обаче градусът на недоволството оставаше висок.
 
" Протестирам против повишаването на газта и водата. Цените са високи, несъразмерно с ситуацията на множеството от българите. Аз съм със 176 лв. пенсия. Не знам какво бих правила, в случай че не е мъжът ми, който спи на студено в едната стая, а аз в другата със напълно малко пуснато парно, в кухнята парното ми е затапено ", сподели една от възрастните протестиращи.

 
Очаква се с 12 ст. да се увеличи цената на водата с водата във Варна от 2,97 лв. до 3,9 лв.. В Пловдив услугата нараства минимално - със стотинка и половина на кубик. Според експертните калкулации в столицата водата ще нарастне с 13 стотинки от 2,35 лв. на 2,58 лв. на кубик. В Кърджали се чака поевтиняване на водата, тъй като водното сдружение там не е изпълнило условията за вложения в региона. В Монтана цената на водата се усилва с 9 стотинки, а в Шумен с 11 стотинки. Във Враца водата ще е по-скъпа с близо 14 стотинки на кубик. В Бургас от 2,72 стотинки става 3 лв.. В Русе цената на водата се чака да стане 2,94 стотинки за кубик, в Перник - 2,33 лв., а в Сливен - 2,62 лв.. В Ямбол водата ще нарастне до 2,91 лв., а в Добрич – до 3,35 лв..
 
Поскъпването на природния газ се чака да е 3,5%. През идващите три месеца един мегаватчас синьо гориво ще коства близо 45 лв. без такси данъци. Това няма да докара до смяна в цените на парното, топлата вода и тока.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР