Около 20 български граждани все още се намират на територията

...
Около 20 български граждани все още се намират на територията
Коментари Харесай

Около 20 български граждани все още се намират на територията на Ивицата Газа

Около 20 български жители към момента се намират на територията на Ивицата Газа. Семействата са заклещени във военния спор и могат да изоставен само посредством филантропичен кулоар през Египет.

От 2 дни с българските жители на територията на Ивицата Газа не може да се реализира контакт, споделя Хайри Хамдан, който приказва всекидневно с палестинските си другари и близки в региона. Били са пoсъветвани да запазят безмълвие.

" Най-вече в бранш Газа бяха предизвестени да не приказват и идната стъпка е ампутиране на интернета и към този момент е реалност ". съобщи Хайри Хамдан. По думите му зад прекъсването на интернет връзката стои Израел.

Все още не е ясно какъв брой тъкмо какъв брой са българите, които желаят да изоставен Ивицата Газа.

" Бройката доста мъчно може да се дефинира, само че считам, че са сред 15-20 души. Мога да кажа, че те не упорстват да изоставен, единствено в случай че се случи и напускането на други жители, в това число Съединени американски щати, като това ще е филантропичен кулоар ", разяснява Хамдан.

Към момента текат договаряния за съдействие сред Египет, " Хамас " и Съединени американски щати. Близките на българите се надяват държавното управление и външно министерство да влязат в договаряния с интернационалните филантропични организации, с цел да се обезпечи кулоар за излаз от Газа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР