Около 2,9 милиарда души в света никога не са използвали

...
Около 2,9 милиарда души в света никога не са използвали
Коментари Харесай

ООН: 2,9 милиарда души в света никога не са ползвали интернет

Около 2,9 милиарда души в света в никакъв случай не са употребявали, а 96% от тях живеят в разрастващите се страни, се показва в нов отчет на.

Според Международния съюз по далекосъобщения (МСД) приблизителният брой на хората, които са влизали в интернет през 2021 година, в действителност се е нараснал до 4,9 милиарда, частично заради " повишение на свързаността на “, оповестява „ Пипълс Газет “.

МСД съобщи, че способността на хората да се свързват остава неравностойна - защото стотици милиони може да влизат онлайн рядко, употребявайки общи устройства или сблъсквайки се със скорости на връзката, които попречват потреблението на интернет.

" Макар че съвсем две трети от популацията на света към този момент е онлайн, има още доста да се направи, с цел да може всички да се свързват с интернет ", съобщи Хулин Джао, общоприет секретар на МСД. " МСД ще работи с всички страни, с цел да се увери, че са налице градивните детайли за свързване на останалите 2,9 милиарда души. Решени сме да подсигуряваме, че никой няма да бъде подценен. "

В отчета на организацията на Организация на обединените нации се установи, че извънредно внезапното повишаване на броя на хората, които влизат онлайн, допуска, че ограниченията, подхванати по време на пандемията, са съдействали за " повишение на свързаността по Коронавирус ".

Според оценките от 2019 година насам, в интернет са влезнали още 782 милиона души, което съставлява нарастване със 17%, дължащо се на ограничения като блокиране на достъпа, затваряне на учебни заведения и нужда от достъп до услуги като отдалечено банкиране.
Организация на обединените нации: Нови 45 милиона души в света ще се сблъскат с апетит и дефицит
45 милиона души от 43 страни по света ще се сблъскат с апетит и дефицит. Това се показва в световната филантропична вероятност за 2022 година...

Според документа потребителите в международен мащаб са нарастнали с повече от 10% през първата година на рецесията с Коронавирус, което е най-голямото годишно нарастване от десетилетие насам. В документа обаче се показва, че растежът е бил несиметричен.

В по-бедните страни достъпът до интернет постоянно е неосъществим, а в 46-те най-слабо развити страни съвсем три четвърти от хората в никакъв случай не са били онлайн.

В сряда в Женева Дорин Богдан-Мартин, шеф на Международния съюз по далекосъобщения, съобщи: " Разделението сред развитите и разрастващите се страни във връзка с достъпа до интернет е надълбоко. Само една трета от популацията в Африка употребява интернет. "

В отчета се показва, че по-младите хора, мъжете и жителите на градовете по-често употребяват интернет, в сравнение с по-възрастните, дамите и жителите на селските региони, като разликата сред половете е по-силно изразена в разрастващите се страни. Бедността, неграмотността, лимитираният достъп до електричество и неналичието на цифрови умения не престават да пречат на " цифрово изключените " общности, отбелязва МСД.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР