Около 185 хиляди опита за нелегално влизане в страната ни

...
Около 185 хиляди опита за нелегално влизане в страната ни
Коментари Харесай

Директорът на Гранична полиция: Около 185 хил. опита за нелегал...

" Около 185 хиляди опита за незаконно влизане в страната ни са били предотвратени през 2023 година Това са безусловно точни числа. " Това съобщи шефът на „ Гранична полиция “ гл. комисар Антон Златанов в ефира на Нова телевизия.

 

Според него увеличението на мигрантския напън зависи от доста фактори. " Едните зависят от нас, другите - не. От нас не зависи броя на мигрантите, които ще тръгнат от Афганистан, Сирия и Мароко насам. Но в нашия надзор е да продължаваме да надграждаме, както последните няколко месеца, организацията на нашата активност. Да вършим сложен пътят им през България и да ги отхвърляме ", означи той.

 

" В момента на българо-турската граница, съвсем от самото начало на сериозен напън, ние имахме 100 в допълнение изпратени български чиновници. От Жандармерията, Националната полиция, други поделения на " Гранична полиция " и от армията. Общо чиновниците на " Фронтекс ", които са тук са към 136 индивида ", уточни шефът.

 

" Докладът от работата на граничните управляващи на България е не добър, не доста добър, не отличен, а брилянтен. Това са думи на европейските специалисти. Този отчет отвори опцията да се договаря напълно решително и самоуверено на всички равнища - професионално и политическо ", добави той.

 

Шефът на " Гранична полиция " изясни, че по негова преценка вероятността броя на мигрантите у нас да се усили е доста дребна. " Тези хора минават директно през България и желаят да отидат в Западна Европа. Ние пазейки нашата граница с Турция - пазим и европейската. Това е извънредно време да се разбере от всички политици в Европа ", акцентира Златанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР