Около 180 ученици от 17 училища от град Варна ще

...
Около 180 ученици от 17 училища от град Варна ще
Коментари Харесай

Стартира „Бързи и сръчни” за варненските ученици

Около 180 възпитаници от 17 учебни заведения от град Варна ще вземат присъединяване в състезателен празник „ Бързи и сръчни ” за ІV клас, който се организира на 7 март, сряда, от 15.00 до 17.00 часа, в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия.

Състезанията са част от тактиката на Община Варна за развиване на детско-юношеския спорт и имат за цел да разпространява дейния и здравословен метод на живот измежду дребните възпитаници.

Отборите на учебните заведения се състоят от 5 момчета и 5 девойки /и до 2 резерви/ за всяка възраст. Трасето се състои от маршрут, което включва – спринтово тичане, слалом сред конуси, провиране, прескок и шут с крайник на топка във врата, с обща дължина към 20 метра.

Графика за осъществяване на „ Бързи и сръчни “ идващите възрасти е следният:

 13 март /вторник/ III клас „ Бързи и сръчни “
 15 март /четвъртък/ II клас „ Бързи и сръчни “
 20 март /вторник/ I клас „ Бързи и сръчни “

Всички съревнования ще се проведат още веднъж в залата на Първа ЕГ от 15:00 часа. През месеците април и май са заложени и финалните кръгове, в които ще бъде излъчен и сложен победител сред учебните заведения за всяка възраст по настрана, а за всички състезатели ще вземат участие в изтегляне на лотария с доста предметни награди, обезпечени от Община Варна

Инициативата на Дирекция „ Спорт “ е дълготрайна и ориентирана към развиване на обществените умения на учениците посредством спортни интензивности, поднесени по занимателен за тях метод.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР