Около 18:30 на Кулата е задържана румънска гражданка при извършване

...
Около 18:30 на Кулата е задържана румънска гражданка при извършване
Коментари Харесай

Прокуратурата: Чакаме превод на заповедта за арест на задържаната у нас бившата румънска зам.-министърка

Около 18:30 на Кулата е арестувана румънска гражданка при осъществяване на гранична инспекция. Установено е, че това Елена-Габриела Удреа , която е някогашен министър на туризма в Румъния и е наказана за корупционно закононарушение в интервала 2010-2011 година.

Това заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Уведомена от Окръжна прокуратура в Благоевград, както и интернационалният отдел на ВКП. " Приложили са ни европейската заповед за арест на румънски език ", добави Милева. Определеният наблюдаващ прокурор е определил мярка задържане за 72 часа. " Преди всичко обаче би трябвало да бъде получен п ревод на заповедта за арест, преди да се предприеме идната стъпка ", изясни представителят.

Очаква се насрочване на съвещание с присъединяване на трима съдии и прокурор, на което ще се реши дали лицето да бъде предадено на румънските управляващи или не. Има правна опция самата тя да заявява желанието си да бъде екстрадирана. " Съдебните управляващи на България и Румъния са в непрекъсната връзка. Уверихме ги, че всичко ще бъде изпълнено в оптимално къси периоди според законодателството ", съобщи още Сийка Милева.

Тя осведоми още, че СРС се е самосезирала по случай с недоволството на турски водач на камион, че е бил зашлевен от пътен служител на реда край Ихтиман. Обвинението ще желае той да бъде разпитан. " Разбрахме, че на лидера му следва пътешестване към Германия. Бихме желали да се възползваме и той да остане у нас, с цел да може да даде показания ", добави представителката на Темида.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР