Около 14 милиона дози от ваксината Pfizer срещу COVID-19 са

...
Около 14 милиона дози от ваксината Pfizer срещу COVID-19 са
Коментари Харесай

Шест държави получават 14 млн. дози ваксини на Pfizer до юли

Около 14 милиона дози от имунизацията Pfizer против COVID-19 са разпределени за 47 страни и стопански системи за доставка през второто тримесечие на тази година, оповестиха от Gavi Vaccine Alliance в понеделник, представени от " Ройтерс ". Бразилия, Колумбия, Мексико, Филипините, Южна Африка и Украйна ще бъдат измежду главните получатели на имунизацията сред април и юни.

Ваксините ще бъдат получени по механизма COVAX, взаимно със Световната здравна организация (СЗО) и други сътрудници. Програмата е ориентирана по-специално към по-бедни страни, като им разрешава да имунизират предпочитано здравни служащи и други лица с висок риск, в случай че техните държавни управления не са съумели да обезпечат ваксини от производителите. По нея са доставени малко повече от 38 милиона дози ваксини против COVID-19 за 102 страни на шест континента.
 Ваксината на Pfizer/BioNTech пази и след 6 месеца, демонстрира 100% успеваемост в ЮАР Обновена
Ваксината на Pfizer/BioNTech пази и след 6 месеца, демонстрира 100% успеваемост в ЮАР

Ваксината им демонстрира 91% успеваемост при предварителна защита на вируса

Междувременно Индия заяви за рекордни 168 912 случая за денонощие, съгласно данните на Министерството на здравеопазването.. Индия регистрира 13,53 милиона случая, а Бразилия - 13,45 милиона. Съединени американски щати са първи с 31,2 милиона случая.

Бразилският щат, че ще облекчат рестриктивните мерки за хотелиерския бизнес и други действия. Това се случва, макар че най-голямата страна в Латинска Америка продължава да чупи личните си мрачни върхове за смъртни случаи Covid-19 за денонощие.
 Бразилия облекчава Коронавирус ограничения, макар заболеваемостта
Бразилия облекчава Коронавирус ограничения, макар заболеваемостта

Отварят заведения и позволяват спорт без аудитория

Като " същински пъкъл " дефинираха от Световната здравна организация (СЗО) обстановката с разпространяването на ковид в Бразилия.

Стана ясно, че бразилският президент Жаир Болсонару ще бъде разследван от Сената по отношение на неговото справяне с COVID-19 в страната. Съдията на Върховния съд Луис Роберто Барозу отсъди късно в четвъртък, че задоволително сенатори са се включили към настояването за такова следствие, с цел да започва то.

Болсонару предстоящо упрекна и Съда, и левите сили в страната в политическо гонене.
 Мексико купува Коронавирус ваксини от Русия, Китай, Индия и Съединени американски щати
Мексико купува Коронавирус ваксини от Русия, Китай, Индия и Съединени американски щати

Страната се надява да компенсира забавени доставки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР