Около 13 000 украински войници са били убити след нахлуването

...
Около 13 000 украински войници са били убити след нахлуването
Коментари Харесай

Украйна призна за 13 000 убити войници от февруари насам

Около 13 000 украински бойци са били убити след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари. Това заяви съветникът на президента Володимир Зеленски Михайло Подоляк. Хиляди украински цивилни станаха жертви в най-тежките борби в Европа от десетилетия.

На този декор медиците се приспособяват да работят без електричество и течаща вода. Болницата " Водников " е била едно от главните медицински заведения в Херсон. Сега тя се бори да посрещне главните си потребности.
Да нямаш електричество значи да нямаш вода, тъй че лекарите и медицинските сестри би трябвало сами да си носят вода.  Това е за стартиране на водата в тоалетната, за разчистване на пода. Понякога тази вода се употребява за миене. Взимам една кофа, шупвам в чайника и се мия.
Лекар

След неуспехите на бойното поле Русия подхваща офанзиви против сериозната инфраструктура на Украйна и потопи здравната система на страната в мрак.

Това е единственият родилен дом, който сега действа в Херсон.  Откакто градът беше отвоюван от украинските войски, тук са се родили минимум 8 бебета. Но те се появяват на този свят при доста сложни условия.

Д-р Морозов се съгласи да ни покаже коридорите и операционните зали, които познава толкоз добре, само че към този момент едвам ги разпознава. Родилното поделение, което той управлява от 24 години, е подтискащо, студено и мрачно. Инкубатори, стерилизатори и вентилатори. Всички те стоят без ток. Д-р Морозов споделя, че в никакъв случай не е виждал мястото по този начин.
Как се оправяме? Когато няма светлина, използваме фенерчето. И събираме вода в контейнери. Носим я авансово. Когато стана по-лошо, се преместихме в постройката за интензивно лекуване.
Сергей Морозов, шеф на родилно поделение, болница " Тропиних "

Сред дамите, на които им се постанова да родят при тези ужасяващи условия е и Марина, която е дала живот преди 2 дни. Тя споделя, че се надява на по-добри дни - за Украйна и за един от най-новите ѝ поданици, бебето й Валерия.
Бих желала. Надяваме се, че скоро ще има мир.
Марина, майка

Половината от енергийната инфраструктура на Украйна е развалена или унищожена. Според оценките броят на хората без ток е 10 милиона.

Анелиз Боржес от Херсон, Южна Украйна, за Euronews.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР