Около 12 часа вчера в полицията във Вършец е получен

...
Около 12 часа вчера в полицията във Вършец е получен
Коментари Харесай

Конфискуваха камион с незаконно отсечени дърва /снимки/

Около 12 часа през вчерашния ден в полицията във Вършец е получен сигнал от чиновници на Изпълнителната организация по горите в София. Лесничеите съобщили за превозване на нелегално добити дърва за огрев.
Дежурна оперативна група на районното полицейско ръководство открила на черен път сред селата Горна Бела Речка и Дружево товарен автомобил "Газ 66 " със софийска регистрация, благосъстоятелност на 42-годишния М.Н. от Вършец. Зад кормилото бил 34-годишният Г.И. от село Спанчевци. В товарния автомобил са били натоварени към 6 пространствени метра дърва за огрев от типа бук, без контролна горска или общинска марка.
При осъществения оглед от товара на камиона са отрязани и конфискувани 3 шайби от стеблата на дърветата. Направен е втори оглед в землището на село Горна Бела Речка, при който са открити прясно отсечени 55 дървета от същия тип, без съответното разрешително за сеч, а отрязаните шайби са наложени върху дънерите на дърветата и съвпаднали изцяло.
Собственикът на автомобила М.Н. на 42 години, който към този момент е осъждан за противозаконна сеч, е дошъл на място. У него е открита контролна горска марка, благосъстоятелност на 45-годишния И.П. от Берковица - частен лесовъд. Марката е конфискувана от горските чиновници с акт за определяне на административно нарушаване по Закона за горите.
Камионът с натоварените дърва са иззети.
По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР