Около 1000 шофьори на GXO във Великобритания ще предприемат стачни

...
Около 1000 шофьори на GXO във Великобритания ще предприемат стачни
Коментари Харесай

Има риск от прекъсване на доставките на бира във Великобритания

Около 1000 водачи на GXO във Англия ще подхващат протестни дейности в границите на пет дни от края на месеца в спор за заплащането, заяви профсъюзът Unite. Това е предизвестие за спиране на доставките на бира, предава Ройтерс.

Стачките от 31 октомври до 4 ноември ще се отразят на доставките на бира в пъбовете и местата, зареждани от огромни пивоварни, в това число Heineken, Stonegate, Admiral Taverns и Shepherd Neame, оповестява Unite, добавяйки, че водачите на GXO вършат към 40% от доставките на бира в Обединеното кралство.

Освен това от 24 октомври водачите ще отхвърлят да поставят ексклузивен труд.

От Unite споделят, че служащите са отхвърлили предложение за растеж на заплащането от 5% и че GXO упорства за понижаване на компенсацията по болест.

Всяко спиране на доставките на бира в Обединеното кралство е напълно резултат от алчността на GXO, разяснява Джо Кларк, народен чиновник по храните, напитките и земеделието на Unite. Той счита, че компанията би трябвало да се върне на масата за договаряния с предложение, което членовете на съюза могат да одобряват.

Говорител на GXO сподели, че предлагането на основаната в Съединени американски щати логистична компания е " доста над " 5% и не оказва въздействие върху компенсацията по болест. " Изключително сме разочаровани, че синдикатът отхвърли нашето предложение, което е мощно конкурентно и следва годишно нарастване на заплатите над инфлацията предходната година ", добави той.

GXO съобщи още, че има проекти за минимизиране на въздействието върху клиентите при положение на стачка.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР