Около 100 френски депутати разкритикуваха войнствената политика на турския президент

...
Около 100 френски депутати разкритикуваха войнствената политика на турския президент
Коментари Харесай

Френски депутати критикуват политиката на Ердоган

Около 100 френски депутати разкритикуваха войнствената политика на турския президент Реджеп Тайип Ердоган по отношение на кюрдите в Северна Сирия. Критиките те насочиха в публикация, оповестена във френското издание " Журнал дю диманш ".

" Докато Русия на Владимир Путин умножава военните закононарушения в Украйна, Реджеп Тайип Ердоган, в сянката на международното неспокойствие, обмисля да стартира следващата кървава атака против кюрдите в Северна Сирия ", споделят депутатите.

Турският президент се възползва от централната роля, която играе за НАТО в спора в Украйна, с цел да получи карт бланш от атлантическия алианс за усилване на офанзивите в Северна Сирия, споделят парламентаристите.

Под писмото са се подписали депутати от комунистическата партия, радикалната левица, социалисти, еколози, само че също и няколко представители на партията на президента Еманюел Макрон и от десницата.

Западните страни не би трябвало да отвръщат взор от това, пишат депутатите и приканват страните от Европейски Съюз да подсигуряват отбраната на кюрдските деятели и асоциации, присъстващи на европейска територия.

Депутатите приканват също по този начин Франция да сезира Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да разгласи зона, неразрешена за полети в Северна Сирия и да сложи сирийските кюрди под интернационална отбрана.

Те желаят също по този начин самостоятелната администрация в северната и в източната част на Сирия да може да бъде интернационално приета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР