Около 100 бронетранспортьора от складовете на МВР ще прати България

...
Около 100 бронетранспортьора от складовете на МВР ще прати България
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Даваме около 100 БТР-а от складовете на МВР на Украйна

Около 100 бронетранспортьора от складовете на Министерство на вътрешните работи ще прати България като помощ на Украйна. Това съобщи в ефира на bTV Ивайло Мирчев от ПП-ДБ. БТР-ите, създадени през 60-те и 70-те години на предишния век, са добити от тогавашните " Вътрешни войски "  (днес Жандармерия), само че не са употребявани и са с отпаднала нужда, изясни той.

В реализацията на самодейността вземат участие министър председателят Николай Денков, министрите на вътрешните работи и на защитата, ръководителят на парламентарната комисия по защита Христо Гаджев, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, уточни той. Проектът за решение на Народното събрание ще бъде импортиран през днешния ден и ще бъде подсилен от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Депутатът изрази вяра, че страната ни към момента ще може да се възползва от обещаната военна помощ от Съединени американски щати в подмяна на даването на Украйна на руска техника. Но акцентира, че през декември предходната година служебният кабинет на президента Радев е отказал договорка против пращането на руско въоръжение на Украйна да получим съвременни американски системи за противовъздушна защита за 200 млн. $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР