Около 100 бежанци рохинги живеят в Шри Ланка, повечето от

...
Около 100 бежанци рохинги живеят в Шри Ланка, повечето от
Коментари Харесай

Бежанци рохинги в Шри Ланка протестират срещу планираното затваряне на офиса на ООН, страхувайки се да бъдат изоставени

Около 100 бежанци рохинги живеят в Шри Ланка, множеството от тях са избавени в морето от флота, до момента в който се пробват да стигнат до Индонезия, откакто са избягали от Мианмар за Бангладеш.

Около 740 000 рохинги бяха презаселени в Бангладеш, откакто избягаха от домовете си в Мианмар, с цел да избягат от брутална антибунтовническа акция на силите за сигурност. Но лагерите в Бангладеш са мизерни, с възходящо принуждение от банди и несдържан апетит, което кара доста хора да бягат още веднъж.

Руки Фернандо, правозащитник в Шри Ланка, сподели, че бежанците получават съществена прехрана от организацията на Организация на обединените нации и им се дават лимитирани здравни грижи от държавното управление на Шри Ланка. Децата бежанци обаче не получават обучение и на възрастните не е разрешено да работят.

„ Ние не възнамерявахме да дойдем в Шри Ланка, само че бяхме избавени край моретата в Шри Ланка и отведени в Шри Ланка от флота. Освен това трябваше да преживеем тежък интервал в пандиза в Шри Ланка и към момента живеем доста тежък живо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР