Океанографите от руския Северен флот ще направят експедиция, за да

...
Океанографите от руския Северен флот ще направят експедиция, за да
Коментари Харесай

Русия има вече 7 нови острова

Океанографите от съветския Северен флот ще създадат експедиция, с цел да потвърдят съществуването на 7 нови острови, открити на сателитни фотоси на архипелага " Нова Земя " в Северния ледовит океан. Представителят на флота Алексей Корнис заяви, че експедицията ще тръгне през август или септември тази година.

Корнис изясни, че новите острови се образуват най-много заради разтопяването на ледниците, покриващи множеството арктически архипелази. Следи за съществуването на новообразуваните шест или седем острова идват освен от сателитните фотоси, само че и от данни, получени от други експедиции. Въпреки това, тяхното битие може да бъде доказано единствено от обособен екип от океанографи, който би трябвало да отиде на място и да изследва тези острови.

„ Първо би трябвало да знаем, че това са твърди, непрекъснати обекти, а освен елементи от хладилник ", сподели той. Арктическият район е значим за Русия, като Москва се бори в Организация на обединените нации за правото да разшири границите на континенталния шелф, с цел да завоюва повърхност от 122 млн. кв.км, която съгласно някои оценки може да съдържа до 5 милиарда еквивалента тона нефт. Подкомисията на Организация на обединените нации по въпроса реши през април 2019 година, че географски въпросната област принадлежи на Русия, като по този метод усилва възможностите за триумф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР