Оказва се, че тайната как да живеем по-дълго се крие

...
Оказва се, че тайната как да живеем по-дълго се крие
Коментари Харесай

Ще живеем по-дълго… ако ядем по-малко?

Оказва се, че тайната по какъв начин да живеем по-дълго се крие в храненето… или намалянето му. Това изследване поучава да ядем по-малко, с цел да стигнем до дългоденствие.

Учените от американския университет “Бригъм Йънг ” организираха серия от проучвания, които потвърждават, че когато понижим храненията си, можем да живеем по-дълго.

Те откриха това, като организираха опити върху животни – на едни от тях те даваха обилие от храна, на други ограничиха диетата с 35%. Резултатите? Животните от втората група имаха доста по-продължителен живот.

Експертите обясниха, че това се случва поради метода, по който действа тялото ни. Когато консумираме храна, в организма ни незабавно стартира процесът на храносмилане и обработка на продуктите. Това изисква сила, тъй като клетките ни интензивно работят, и затова изтощава организма, въпреки и минимално.

 Ще живеем по-дълго... в случай че ядем по-малко?

Всъщност сред храненията клетките ни си почиват и се възползват от нутриентите, които сме погълнали. Ако не оставяме задоволително време на тялото ни да се възвърне и вместо това единствено го трупаме с нови и нови порции храна, в действителност го претрупваме. С времето това се оказва проблем, тъй като в действителност в никакъв случай не си почиваме изцяло.

Разбира се, това не значи да не ядем изобщо, а просто да се пазим от преяждане. Важно е и да ограничим похапванията сред закуската, обяда и вечерята. Много от нас развиват навика да ядем прекомерно постоянно и това също затормозява организма. Стремете се към 4-5 хранения дневно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР