Оказва се, че различните продукти могат да бъдат съотнесени с

...
Оказва се, че различните продукти могат да бъдат съотнесени с
Коментари Харесай

Хранене и планети: ето какво трябва да знаете!

Оказва се, че другите артикули могат да бъдат съотнесени с съответни планети

А някои от тях могат отчасти да подхождат на повече от една. Храните, чиито свойства са сходни с тези на планетите, усилват въздействието им върху нас.

СЛЪНЦЕ

Слънчевата сила се усилва от горещи и люти подправки и оилки, изключително джинджифил, черен и кайенски пипер и канела. Полезни са също такива кисели артикули като портокал и глог, също така праскови, кайсии, кисели сливи и кисело грозде. Благотворно работи и гладуването.

ЛУНА

Лунната сила се усилва от млечните артикули, изключително от самото мляко и сметаната. Полезни са зеленчуците, съдържащи нишесте, към които се отнасят елементарният и сладкият картоф. Благоприятно въздействие оказват и морските водорасли, както и сладките и сочни артикули, като праскова и любеница.

МАРС

Енергията на Червената планета се усилва от горещите подправки и лютите зеленчуци. Голямо значение имат чесънът, горчицата, туршиите и огненото чили.

МЕРКУРИЙ

Енергията на Меркурий се усилва от плодове с стипчив усет, към които се отнасят целината, всички типове зеле (броколи, карфиол, брюкселско, белокочанно), маруля и други листови зеленчуци, които би трябвало да се подготвят най-вече на пара с малко растително масло. Полезни са също покълналите семена и бобовите, като кълнове от люцерна, боба мунг и слънчогледа. Подходящи са и плодовете с стипчив усет, като елементарна и райска ябълка.

ЮПИТЕР

Енергията на Юпитер се усилва от растителни и скотски масла, в частност пречистено масло гхи. Добре работи и сусамовото масло. Полезни са ядките и семената, изключително бадем и орехи, както и зърнени култури, като пшеница, овес, ориз, приготвяни с растително масло. Може да се яде и самун, само че той се преработва по-трудно.

ВЕНЕРА

Енергията на Венера се усилва от сладката храна. Към венерианските артикули се отнасят захарта, медът, кленовият сироп и сладките картофи. В тази категория попадат и огромна част от тестените сладкарски произведения и десертните блюда, в това число бонбоните и шоколадът. Но те усилват отрицателната и нездравословна за здравето сила на тази планета. За увеличаване на позитивното й въздействие са потребни плодове, изключително сладки, в частност фурми, смокини и грозде.

САТУРН

Енергията на Сатурн се усилва главно с дълготрайно гадуване или лека храна при понижен банкет. Тук влиза хранене за детоксикация на организма (извеждането на шлаките), използването на нерафинирана храна и леко хранене от салати и зеленила. А по-земният аспект, на силата на тази планета се усилва от всички разновидности на зелето и бобовите. Полезни са и някои зърнени храни с изсушаващи свойства, като царевица, ечемик, ръж и просо.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР