Оказва се, че един от най-близките хора на Асен Василев

...
Оказва се, че един от най-близките хора на Асен Василев
Коментари Харесай

Зам.-министър Андрей Цеков завъртя бизнес с жената на мафиот

Оказва се, че един от най-близките хора на Асен Василев и Кирил Петков – Андрей Цеков, върти бизнес с дамата на мафиот.

Запознати издават, че той е толкоз непосредствен до водачите на Политическа партия, че Василев даже го приел като собствен заместител във финансовото министерство, където юристът Цеков има голям опит като управител на една от най-големите строителни компании, дава отговор за контрола над публичните поръчки.

Дори и след рухването на кабинета на Политическа партия, Цеков продължава да е измежду водещите фигури в партията. Той даже се е уредил с избираемо място в листите на партията в столичния 24-ти МИР за идния парламентарен избор. Той стана и един от главните представители на партията в акцията.

При всяка тв изява не пропуща да се закълне, че Политическа партия в никакъв случай няма да се коалират с ГЕРБ. Друг е въпросът обаче дали ролята на честен стожер е подобаваща за него, откакто присъединяване му в „ Алтерия “ приказва ясно, че не се замисля много-много с кого прави бизнес.

Въпросната компания е основана преди три години от незнаен у нас кипърец, който избира за шефове Андрей Цеков и Жулиета Бировска, която в родния си Плевен е по-известна с фитнес заниманията си. Хора от града обаче подозират, че тя е единствено подставено лице на брачна половинка си Ивайло Бировски – Иво Бокса, който е част от бандата на Камен Балбузанов-Куката.

Само няколко дни след основаването на компанията, стартира ударна продажба на акции. Сред новите притежатели се появяват Бировска и Цеков. Накрая компанията се купува от огромна строителна компания като в това време капиталът й скача от скромните 10 лева на внушителните 1.3 млн. – на толкоз е оценен имот, благосъстоятелност на компанията, който преди този момент е бил благосъстоятелност на дамата на Иво Бокса.

Жулиета Бировска и Андрей Цеков, съумяват да извадят всички нужни бумащини за застрояването на терена. След това компанията притежател е продадена с голяма облага. На пръв взор всичко е законно, само че забавно от кое място Жулиета има толкоз доста пари, с цел да закупи първа имота в София, както и дали произходът им е законен. 

Иво Бокса има няколко конфликта с органите на реда и даже бива арестуван.
Лъсна и схемата, по която са работили Балбузанов и групата му – откакто набележат вкусен имот, издирвали притежателите и ги принуждавали да подпишат документ, че подаряват нивите и терените си. След това препродават парцелите със забележителна облага. Както евентуално се досещате, преобладаващата част от жертвите им са възрастни хора или пък такива, изпаднали в беднотия.

При все, че някои от рекетираните старци подавали тъжби, каузи по случите не били формирани. Според мълвата известна съдийка е оказвала помощ при потулването на сигналите. 
Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР