Оказва се, че човекът системно е малтретирал жената и вероятно

...
Оказва се, че човекът системно е малтретирал жената и вероятно
Коментари Харесай

Психиатър хвърли цялата вина върху един човек след взрива във Варна, мощно оплю полицията


" Оказва се, че индивидът редовно е малтретирал дамата и евентуално сина й. Работата е стигнала до такава степен, че тя си е взела ограничаваща заповед. Тоест, имало е освен душевен и домакински тормоз, а най-вероятно и физически. И самият човек, към този момент в безсилието си да може да управлява обстановката, търси медии и споделя, че ще се самоубие. Предният ден изнася багаж от жилището. Доколкото приказвах със експерт, това е гърмеж от над кг тротилов еквивалент и най-вероятно запалително вещество, което да може да поддържа пожара нескончаем интервал от време.

Най-неприятната обстановка е, че са убити безусловно нищо неподозиращи и почтени хора. Но по този начин или другояче този човек е давал маркери доста време и въпросът е за какво е взета единствено ограничаваща заповед. Защо прокуратурата не се е занимавала с него, за какво не е бил подложен на съдебно-психиатрична експертиза? Стоят доста въпроси, на които институциите нямат отговор, тъй като не са подхванали нищо “, разяснява доктор Герев.

" Другият миг е, че най-вероятно това не е бил негов гибелен акт. Когато човек реши, че ще се самоубива, той не занимава хората с тази работа и не го обявява. Най-вероятно става въпрос за един вик за помощ за да се овладее обстановката по някакъв метод “, счита психиатърът.

Тъй като обвиненият мъж е бил в системата на Министерство на вътрешните работи, доктор Герев разяснява, че службата в полицията построява изключително крайни черти на характера. " Те би трябвало да бъдат ръката на закона и да го ползват в деяние. Именно това ги прави нападателни, от време на време арогантни. Затова има полицейско принуждение в България. Има доста такива случаи, защото самите служители на реда получават недостатък на характера, че те управляват обстановката, че всички би трябвало да им се подчиняват, че би трябвало да издават заповеди.

Ето това в чертите на характера на този човек ненапълно е трансформирало неговата душeвност и го е направило още по-арогантен и по-безскрупулен в дейностите си. Това, несъмнено, няма да върне умрелите хора. Дори и да го намерят, тъй като е разгласен за общонационално търсене, каква изгода от цялата работа. И той ще получи присъда от порядъка на 6-8-10 години, ще излезе и ще бъде по-завършен умопобъркан, в сравнение с е в този момент “, сподели психиатърът.

Д-р Веселин Герев разяснява още, че когато човек няма боязън от наказване, той не е податлив да управлява постъпките си. " Затова все по-често ще ставаме очевидци на психопатски прояви и ще ги проучваме постфактум “, акцентира той.

Психиатърът посъветва всички, които са обект на принуждение или закани, навреме да уведомяват прокуратурата, а не полицията. " На полицията й е все тая какво ще се случи. Трябва да се подаде сигнал в прокуратурата, в писмен тип – това е моят съвет към всички, които са обект на принуждение или закани от този вид “, уточни Герев пред сътрудниците от радио " Фокус ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР