Оказа се, че не всички се радват на посещението на

...
Оказа се, че не всички се радват на посещението на
Коментари Харесай

Гръцки свещеник се нахвърли върху папата: Ти си еретик

Оказа се, че не всички се радват на визитата на главата на Ватикана в Гърция.

Папа Франциск бе апострофиран през днешния ден от възрастен гръцки духовник, когато дойде за среща с главата на Гръцката православна черква, оповестяват Ройтерс и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

" Папа, ти си разколник ", извика възрастният мъж с дълга бяла брада, който носеше расо и калимявка. Свещеникът бе отведен от полицията. Свидетели споделиха, че той е извикал тези думи на гръцки език задоволително мощно, с цел да ги чуе папата.

АП показва, че този случай е доказателство за продължаващото съмнение сред някои православни и католици.

Главата на римокатолическата черква дойде през днешния ден в Гърция на тридневно посещаване. Местната католическа общественост се надява, че визитата ще спомогне за доближаване сред Източната и Западната черква.

Християнството се разделя на католицизъм и православие през 1054 година посредством акт, прочут като Великата схизма, и в продължение на епохи връзките сред църквите са сложни.

В опит да преодолее разкола през 2001 година Йоан Павел Втори стана първият папа, посетил в миналото Гърция. Неговият апел тогава за амнистия за историческите неточности, осъществени от католици по отношение на православни, оказа помощ за топене на връзките.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР