Окапването на косата може да се дължи на различни причини.Окапването

...
Окапването на косата може да се дължи на различни причини.Окапването
Коментари Харесай

6-те най-чести причини за косопада

Окапването на косата може да се дължи на разнообразни аргументи.

Окапването на косата е много публикуван проблем, само че при другите хора този развой се прави по друг метод и в друга степен. Той е обвързван и с разнообразни аргументи, които биха могли да бъдат избрани в няколко съществени групи според от причинителя, написа Здраве.бг.

1. Стресът

Стресът и вълненията са способни да се отразят отрицателно на положението на косата, само че това съвсем постоянно става не незабавно, а след 2-3 месеца. В стресова обстановка надбъбречните жлези стартират да работят в засилен режим и създават нараснало количество тестостерон и норадреналин, което способства за усилването на косопада.

За да се излекува това положение, е належащо да се изследва положението на кожата на главата и да се дефинират нужните витамини и минерали, които следва да се одобряват. Понякога е потребна и психотерапията.

2. Заболявания на щитовидната жлеза

Нарушенията в работата на щитовидната жлеза са честа причина за окапването на косата.

Лечението е хормонално.

3. Бременността

През този интервал в женския организъм се покачва равнището на естроген и косата наподобява превъзходно, само че равнището на хормона се възстановява и постоянно се появява косопада.

Лечение: В продължение на няколко седмици след началото на мощния косопад е належащо да се одобряват препарати, съдържащи желязо, калций, магнезий и витамин В6.

4. Климаксът

Менопаузата се съпровожда с понижено произвеждане на женски хормони, а това води до преобладаване на мъжките хормони в организма. Освен това, климаксът е форма на непрекъснат стрес. А резултатът от него е окапването на косата.

5. Преобладаване на мъжки хормон

При нарасналото произвеждане в организма на хормона тестостерон някои дами могат да страдат от оплешивяване, особено за мъжете. Няма мотив за терзания за цялостно оплешивяване, само че разширение на линията на пътя и разкриване на темето е изцяло допустимо.

Лечението съответствува с правилата на лекуване на мъжкото оплешивяване.

6.  Автоагресията

Този вид оплешивяване поражда заради това, че организмът възприема косата като непознато тяло и я отхвърля. Като предписание окапването на косата в сходни случаи става отчасти, на обособени петна.

За избор на лекуване е нужна консултация със специалист-имунолог.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР