Оживеният град в южната част на Италия е отправната точка

...
Оживеният град в южната част на Италия е отправната точка
Коментари Харесай

Неапол е италианската столица на фалшивите дрехи

Оживеният град в южната част на Италия е отправната точка на италианския пазар на имитации, който се прави оценка на 6 до 7 милиарда евро. Там процъфтява продажбата на подправени чанти, слънчеви очила, облекла и обувки, които се продават на клиенти, които желаят да купят " ментета " евтино, оповестява France 24.
" Коя марка харесвате? Кой цвят, кой модел? " пита упоритият продавач на „ пазара за имитации “, ситуиран в задната част на града покрай централната гара на града. Мъжете идват с цялостни сини найлонови торбички, от които стърчат бейзболни шапки на Gucci, портфейли на Fendi, колани на Hermès и блестящо оранжеви кутии за обувки Louis Vuitton, които се продават на овехтели маси.
Фалшифицирането е световно събитие, без значение дали става дума за подправена мода, играчки, електроника, храни или медикаменти. Организацията за икономическо сътрудничество и раз пресмята, че фалшификатите съставляват 2,5 % от международната търговия. Но Италия, дом на най-луксозните фешън марки, води по фалшификатите в Европейски Съюз с цели 63 % от общо иззетите продукти през 2022 година, съгласно отчет на Европейски Съюз от ноември.
И тъкмо в Неапол фалшификатите намират неповторима плодородна почва, което му дава купата на безспорната европейска столица на фалшификатите. Градът е дом на всички стадии от веригата за доставка на подправена мода - от производството и съхранението до дистрибуцията и продажбите. И всичко това се държи от локалната мафия Камора. „ Фалшификацията е доста значима, тъй като е сигнален знак, който алармира за по-опасно закононарушение “, сподели подполковник Джузепе Еванджелиста, началник на клона на италианската финансова полиция Guardia di Finanza в Неапол. Въпреки че е по-малко доходоносно от продажбата на опиати, подправените артикули генерират пари, способстват за прането на пари от опиати и е с релативно невисок риск, защото присъдите затвор са доста по-малко от тези за по-тежки закононарушения. „ Те не би трябвало да търсят клиентела... туристите минават по улицата, купува се чанта и това генерира облага за незаконната организация “, сподели Еванджелиста пред Агенция Франс Прес.
Данните на Министерството на вътрешните работи демонстрират, че сред 2018 година и 2022 година полицията в Неапол е конфискувала близо 100 милиона продукта на стойност над 470 милиона евро, което е към 14 % от цената на всички подправени артикули, иззети в Италия. „ В Неапол подправянето е същински успореден стопански бранш, ръководен от локални и задгранични мафии “, се споделя в държавен отчет от 2021 година Градът даже е именуван " център на върхови достижения " за подправяне. Занаятчийското завещание на шивачите, интернационалното пристанище, високата безработица и притокът на евтина задгранична работна ръка способстваха за взрива на подправянето, който не може да бъде сподавен поради дългогодишната приемливост на локалното население към нарушение на разпоредбите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР