Ожесточената вълна от COVID-19 препълни болниците в Индия. Медиците изнемогват,

...
Ожесточената вълна от COVID-19 препълни болниците в Индия. Медиците изнемогват,
Коментари Харесай

Делхи - градът, в който дишането се превърна в лукс

Ожесточената вълна от COVID-19 препълни лечебните заведения в Индия. Медиците изнемогват, а пациентите умират поради липса на О2. Смъртността в страната доближи нов връх – за три дни борбата с ковид са изгубили близо милион индийци, написа Би Би Си.

Най-сериозна е обстановката в Делхи, където Коронавирус отделенията са претъпкани. През миналото денонощие единствено в една от огромните лечебни заведения в града са починали 20 души, останали без О2.

За интубираните си пациенти всяка болница се нуждае от тонове О2 непрекъснато, само че животоподдържащото вещество е в изострен дефицит макар напъните на държавното управление да достави всички лечебни заведения с нужните количества.

Индия насочи зов за интернационална помощ и даряване на О2, а основният министър на Делхи Арвинд Кейривал съобщи, че всички кислородни централи в страната би трябвало неотложно да бъдат национализирани от държавното управление посредством армията.

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че обстановката в Индия е „ опустошително увещание “ за това какво може да направи коронавирусът.

По-рано тази година индийското държавно управление съобщи, че е победило вируса. До средата на февруари новите случаи бяха намалели до 11 000, стартира имунизация на популацията, а през март здравният министър съобщи, че в страната доближава краят на пандемията.

Ситуацията обаче се промени радикално през април поради появяването на нови разновидности. За новия пик на болестта способства и частичното разхлабване на ограниченията в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР