Ожесточават се боевете около украинския град Бахмут (Артьомовск), където руските

...
Ожесточават се боевете около украинския град Бахмут (Артьомовск), където руските
Коментари Харесай

Танкове Леопард са забелязани край обсадения украински град Бахмут

Ожесточават се боевете към украинския град Бахмут (Артьомовск), където съветските сили не престават с опитите си за неговото завладяване. Същевременно покрай обсадения град са видяни създадени в Германия танкове " Леопард ", предава БНР.

Тревога за въздушна офанзива бе оповестена през днешния ден в Днепропетровска и Харковска области на Украйна, както и в следената от Киев част на Запорожка област.

Командирът на сухопътните сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски, който през вчерашния ден посети Бахмут, разказа обстановката като " извънредно напрегната ".

В обичайното послание нощес украинският президент Володимир Зеленски съобщи, изтъквам - „ врагът непрекъснато унищожава всичко, което може да се употребява за отбрана на нашите позиции за барикада и защита “. Руското министерство на защитата твърди, че силите на Москва са унищожили украински склад за муниции покрай града и са свалили четири ракети " Хаймарс " и пет дрона, изстреляни от украинските сили.

Овладяването на Бахмут от силите на Москва би било първият им пробив от повече от шест месеца и би отворило пътя за завладяването на последните останали градски центрове в региона на Донецк.

На фона на яростните борби президентът Владимир Путин инструктира съветската Федерална работа за сигурност да ускори сигурността в четирите анексирани от Москва, само че непризнати от Запада района Херсон, Запорожие, Луганск и Донецк, които сега са отчасти следени от неговите сили - и също по този начин да противодейства на това, което той разказа като възходящи шпионски и саботажни интервенции против Русия от Украйна и Запада.

Произведени в Германия танкове Leopard са видяни покрай обсадения град Бахмут в Източна Украйна, съобщи пред държавната телевизия „ Первъй канал “ Ян Гагин, консултант на ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка национална република.

Според Гагин няма потребност да се вършат сензации от наличието на тези танкове покрай фронтовата линия, защото по думите му калният терен там ще затрудни придвижването на тежките бронирани машини.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР