Oiltanking обяви, че е сключил споразумение за продажбата на своя

...
Oiltanking обяви, че е сключил споразумение за продажбата на своя
Коментари Харесай

Булмаркет купува терминал за съхранение на химикали на пристанището във Варна

Oiltanking разгласи, че е сключил съглашение за продажбата на своя дял от 91,1% в терминала за предпазване на течности във Варна

Германският снабдител на резервоари за предпазване на газ, химикали и петролни артикули Oiltanking разгласи, че е сключил съглашение за продажбата на своя дял от 91,1% в терминала за предпазване на течности във Варна. Купувачът - Астра-Финанс АД е дъщерно сдружение на русенската компания Булмаркет Груп, един от 10-те най-големи производители на биодизел, рафинирани и нерафинирани масла и свободни киселини в Европа и една от най-големите частни транспортни компании на Балканите.

Терминалът с потенциал за предпазване от 25 860 cbm е стратегически ситуиран на брега на Черно море в Девня, Варна и дава услуги за предпазване и обработка на неорганични химикали, биогорива и хранителни масла. Той е тясно интегриран във веригите на своите клиенти и има достъп до вода, железопътен превоз и водопровод, написа.

Като част от договорката Oiltanking продава своя дял от 91,1% в Ойлтанкинг България АД на Астра-Финанс АД. Останалите дялове са благосъстоятелност на ПристанищеВарна и са изключени от договорката.

" Искрено благодарим на нашите клиенти за доверието и на локалния екип за тяхната преданост, отдаденост и твърдоглав труд през последните две десетилетия. Този терминал продължава да има огромен капацитет, който ние сме уверени, че Astra Group ще употребява ", споделя Мати Ливонен, основен изпълнителен шеф на Oiltanking.

" Ще създадем всичко допустимо преходът да протече допустимо най-плавно за всички заинтригувани страни и да доразвием бъдещето на Oiltanking в България ", добави Станко Станков, основен изпълнителен шеф на Астра-Финанс АД.

Продажбата предстои на регулаторно утвърждение. Завършването на транзакцията се чака да стане до края на първото тримесечие на 2023 година.

Oiltanking е дъщерно сдружение на Marquard & Bahls, гъвкава, самостоятелна холдингова компания в енергийния и химическия бранш. Чрез своето портфолио Oiltanking е един от най-големите самостоятелни снабдители на резервоари за предпазване на газ, химикали и петролни артикули в международен мащаб.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР