Охрид в момента преживява най-слабия туристически сезон през последните няколко

...
Охрид в момента преживява най-слабия туристически сезон през последните няколко
Коментари Харесай

Охрид отчита най-слабия туристически сезон от десетилетия

Охрид сега претърпява най-слабия туристически сезон през последните няколко десетилетия, оповестява организация МИА.

Съдейки по резервираните авансово самолетни билети и хотелски стаи, сезонът тази година трябваше да бъде един от най-силните, само че всичко се промени поради ковид.

Северна Македония още веднъж първа в Европа по смъртност от COVID-19

Най-тежко наранени са питейните заведения и заведенията за хранене, в които преди не можеше да се откри свободно място, а в този момент са съвсем празни.

Властите в Северна Македония се надяват някои ограничения за подкрепяне на туристическия бранш, като ваучери за отмора, да допринесат за понижаване на последствията от епидемията от ковид, само че това е малко евентуално за Охрид, тъй като там цените по принцип са по-високи от останалите туристически дестинации в страната, добавя Българска телеграфна агенция.

Засега единствените задгранични посетители в Охрид са чиновници от дипломатически представителства в страната и от непознати компании. Най-многобройните чужденци това лято са били две групи посетители от Сърбия, само че след въведените ограничавания за влизане на сръбски жители в Северна Македония Охрид евентуално ще се лиши и от тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР