Охранителите на летище Брюксел обявиха стачка в понеделник, 20 юни,

...
Охранителите на летище Брюксел обявиха стачка в понеделник, 20 юни,
Коментари Харесай

Стачки затварят летище Брюксел на 20 юни

Охранителите на летище Брюксел оповестиха стачка в понеделник, 20 юни, която ще сковава работата на летището в Завентем, оповестяват Het Nieuwsblad и Het Belang van Limburg.

" 80% от чиновниците са удостоверили, че ще се причислят към стачката ", съобщи Жо Ванрутен, представител на компания ABVV в G4S, отговаряща за инспекциите за сигурност на летището, в това число и за сканирането на багажа.

20 юни не е народен ден за стачка, само че чиновниците, които желаят да показват, могат да се базират на правото си на стачка. " Искаме да се възползваме от тази опция, с цел да протестираме против натиска на работното място ", сподели Ванрутен. Акцията евентуално ще аргументи доста неудобства на пасажерите, които ще би трябвало да преминат през инспекции за сигурност.

Лятото дава обещание да бъде изпълнено с провокации на летището. В петък пилотските синдикати на Brussels Airlines подадоха съобщение за безсрочна стачка, а скоро същото може да направи и кабинният екипаж. Авиокомпанията е един от главните оператори на летището и също по този начин разгласи анулацията на 148 полета през натоварения летен интервал в опит да успокои чиновниците, които се оплакват от неприемливи условия на труд.

Пилотите на Ryanair също заплашват да стачкуват, а служащите на компанията за обработка на багаж Aviapartner започнаха спонтанна стачка предходната седмица, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР