Огромни опашки се извиха в Двореца на културата и спорта

...
Огромни опашки се извиха в Двореца на културата и спорта
Коментари Харесай

Хаос с обработката на протоколи във Варна и Бургас, напрежение в Горна Оряховица

Огромни опашки се извиха в Двореца на културата и спорта във Варна , където се обработват протоколите. Хората са чакали цяла нощ и по думите ми предвид на неприятната организация ще продължат да чакат.

Около 670 са секциите в морската столица, които би трябвало да бъдат обработени.

Бунт и напрежение в Горна Оряховица.  Членове на секционни изборни комисии чакат в постройката на Общината цяла нощ, с цел да отидат занапред в Районната изборна комисия. Оттам са създали прогноза, че ще могат да обработят резултатите им чак в сряда. 

„ В момента РИК обработват номер 36. В момента отиват 60 рейса. Тук сме 39 секции, които би трябвало да бъдат обработени. Няма по какъв начин да стане, не в границите на деня, а евентуално до сряда. Ние стоим тук заключени и желаеме позволение на въпроса какво да вършим, 100 души сме ”, описа член на изборна комисия.

Те оферират чувалите с бюлетините да бъдат заключени и защитавани отговорно, до момента в който Районната изборна комисия е подготвена да ги одобри.

Хаос с бюлетините и в Бургас

В Бургас рейсове от цялата област изчакват на Морската гара. Те ще бъдат ескортирани с полицейски патрул до зала „ Бойчо Бръзов ”, където Районната изборна комисия ще ги одобри. Последните рейсове са пристигнали към 4 часа сутринта.

Членовете на изборните комисии изчакват към 7-8 часа без храна и вода. Някои се заканиха да оставят чувалите с бюлетините и да си тръгнат. Повечето чакащи споделят, че се усещат изнервени и изморени.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР