Огромни ледени късове се изсипаха снощи над части от американските

...
Огромни ледени късове се изсипаха снощи над части от американските
Коментари Харесай

Буря и градушка с големина на топки за голф връхлетя части от американските щати Канзас и Мисури

Огромни ледени парчета се изсипаха нощес над елементи от американските щати Канзас и Мисури, заради което беше спряно придвижването по междущатска автомагистрала 70, а метеоролозите приканиха жителите да стоят на закрито, съобщи Асошиейтес прес.

По непотвърдена медийна информация в региона на Алта Виста, Канзас, през вчерашния ден е минало минимум едно торнадо. От Националната метеорологична работа в Топека оповестиха, че през нощта до 6 ч. тази заран в северната част на Канзас се чакат градушка с величина към 0,6 см. и пориви напразно до 96 км/ч. 

В описанията на градушката размерът на ледените парчета варира - от размера на топки за голф и ябълки до топки за бейзбол. 

" Когато градушката е с размерите на топка за тенис, бейзболна топка или, не дай си боже, толка за софтбол, тя може да нанесе големи вреди, а в случай че ви удари по главата, това може да бъде смъртоносно ", сподели Алекс Сосновски, старши метеоролог в AccuWeather.

Късно нощес синоптиците издадоха предизвестия за торнадо в регионите към Топека и на север, а и за мощни гръмотевични стихии североизточно от град Канзас в Мисури.

Националната метеорологична работа предизвести в обществената мрежа " Екс " хората в тези региони да стоят на закрито и да не са покрай прозорците. Метеорологичната работа заяви, че преди този момент бурята е провокирала " градушка с размерите на топка за софтбол ", т.е. части лед с диаметър близо 9 см., написа Българска телеграфна агенция.

Въпреки че опасността от градушка през днешния ден е по-малка, метеоролозите обявиха, че към момента са вероятни проливни дъждове и мощни ветрове от североизточен Тексас до централната част на Мисури.

Най-голямата опасност в петък е за проливни дъждове по линията от централна Луизиана до централен Арканзас, сподели Сосновски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР