Огромната инвестиция от 774 млн.лв. е необходима на област Хасково

...
Огромната инвестиция от 774 млн.лв. е необходима на област Хасково
Коментари Харесай

774 млн. лв. трябват на Област Хасково за водните проблеми 

Огромната инвестиция от 774 млн.лв. е нужна на област Хасково да реши проблемите си във ВиК бранша. Финансирането от фондовете на Европейски Съюз ще продължи единствено при съблюдаване на условието за консолидиране на правилото „ една територия – един оператор “, с цел да може ВиК операторът даже в дребна община като Димитровград, стабилно да извършва функционалностите си по поддържане на качеството на ВиК услугата съгласно европейските условия.

Необходимата сума на Димитровград е 179 млн. лева Това стана ясно на днешната среща по водните проблеми в региона в Министерство на регионалното развитие. На срещата при строителния министър Виолета Комитова и нейния екип, бяха управлението на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД, кметът на Димитровград Иво Димов, ръководителят на Общинския съвет Гергана Кръстева, шефовете на ВиК- Хасково и ВиК-Димитровград. На срещата са били набелязани съответни ограничения за решение на проблемите с водоснабдяването и канализацията в двете общини, оповестиха от Министерство на регионалното развитие, без да уточнят какви са те.

ВиК Хасково би трябвало да е единствен оператор на цялата област, само че Община Димитровград към момента си има водно сдружение. Неговата цена на водата е доста по- евтина от тази на останалите общини. Местната власт не желае внезапно повишаване на водата. В Димитровград заплащат 1.86 лева кубик, до момента в който цената, която заплащат останалите на ВиК Хасково е 3.50 лева, се чака повишаване.

.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР