Огромната инфлация и поскъпването на горивата са причините за покачването

...
Огромната инфлация и поскъпването на горивата са причините за покачването
Коментари Харесай

Сериозен скок на билетите за градски транспорт в Истанбул

Огромната инфлация и повишаването на горивата са аргументите за покачването на цените, изясни Бугра Гьокче

Най-населеният град в Турция - Истанбул, където транспортните средства за всеобщ превоз се употребяват необятно заради тежкия трафик, още веднъж увеличи цените за билетите. Центърът за съгласуваност на превоза (UKOME) към общината разгласи нарастване на таксите с 29,1 на 100 от през днешния ден.

От 1 януари пътуващите ще заплащат 9,9 TL ( съвсем 1 лева.) вместо 7,6 TL за билетче, до момента в който студентите ще бъдат таксувани 4,83 TL, осведоми.

Цените на такситата също бяха увеличени от 6,3 TL на километър на 8,5 TL (0.83 лева). Минималната таксиметрова такса за по-къси дистанции беше избрана на 40 TL (3.91 лева.) с 42% нарастване. По същия метод таксите за маршрутки, известно средство за всеобщ превоз, бяха увеличени на 7 TL от 5,2 TL.

Сердар Юджел, представител на Министерството на превоза и инфраструктурата, беше измежду членовете на центъра, които се опълчиха на решението. Юджел показа за Анадолската организация (АА), че е обвързване на локалната администрация да покрие разноските за всеобщ превоз и изрази опасения, че покачването на цените ще „ накара хората да карат, вместо да употребяват всеобщия превоз и това от своя страна ще утежни трафика “. Той прикани общината да субсидира всеобщия превоз.

В отговор заместник-генералният секретар на общинаИстанбул, Бугра Гьокче показа, че те към този момент субсидират всеобщия превоз. Гьокче уточни голямата инфлация и повишаването на горивата като причина за покачването на цените.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР