Огромна трагедия стана на футболния терен. Ганайският футболист Рафаел Двамена

...
Огромна трагедия стана на футболния терен. Ганайският футболист Рафаел Двамена
Коментари Харесай

Футболист почина по време на мач

Огромна покруса стана на футболния терен. Ганайският футболист Рафаел Двамена умря от сърдечен арест на 28-годишна възраст. Африканецът се срина на земята по време на мача сред неговия Егнатия и Партизани от албанското състезание, написа " Гонг ".

Лекари незабавно се притекоха на помощ, с цел да му оказват помощ, само че макар напъните им, той умря. Причина за гибелта му е сърдечен удар.

След трагичния случай всички спортни събития в Албания през днешния ден бяха или спрени, или отсрочени. 

През януари 2017 година Двамена беше желан от ЦСКА, като “червените ” бяха един от няколко клуба, които бяха отправили предложения за него. Тогава той беше част от Аустрия Лустенау.
 
В предишното футболистът е играл още за австрийския  Лиферинг, Цюрих (Швейцария), след което се реалокира в Испания, където играе за Леванте и Сарагоса. Там той е диагностициран със сърдечни проблеми и е посъветван неотложно да спре с футбола през 2019 година
 
Двамена взема решение да пренебрегне съвета, стартира да играе с дефибрилатор за датския Веле, по-късно - за австрийския Линц, където още веднъж му прилошава и си взима отмора за една година.
 
Той обаче траял да играе футбол след паузата и през днешния ден умря в Албания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР