Огромна опашка от чакащи се изви в сърцето на София,

...
Огромна опашка от чакащи се изви в сърцето на София,
Коментари Харесай

Мащабна инициатива подари 60 000 дръвчета на софиянци

Огромна опашка от чакащи се изви в сърцето на София, където раздаваха гратис 60 000 дръвчета. Хора чакаха с часове пред НДК, с цел да получат дръвче, което да засадят.

Топлият пролетен ден събра хиляди дребни и огромни, с цел да създадат България по-чиста и зелена. Инициативата " Гората.бг ” подари дръвчета на хора от София и района, с цел да залесят своя двор или град. Първите доброволци пристигнаха още в 8:00 сутринта, а няколко часа по-късно опашката се извиваше от бул. " Витоша " до Моста на влюбените.

" Мисля, че това е една чудесна самодейност, с която да облагородим България и всички да живеем на едно по-хубаво място ", споделиха семейство доброволци.

Всеки човек получи каквото дръвче пожелае. Хората можеха да избират от 33 типа плодни, медоносни и паркови дръвчета.

Организаторите подсетиха, че засаждането в градска среда би трябвало да бъде в съгласие със съответните общини.

" Това е 36-тия град, в който вършим сходно събитие. Общо 40 града ще посетим тази година в България. Само тази година един милион дръвчета ще засадим и общо ще станат 3 милиона и 500 хиляди безусловно след няколко дни, засадени от самодейността, за 12 години обаче ", сподели създателят на самодейността “Гората. бг ” Никола Рахнев.

Голямата цел на “Гората. бг ”е до края 2025 година засадените дръвчета да доближат пет милиона. Утре в Ловеч и Троян ще бъдат раздадени общо 26 000 дървесни типове.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР