Огромна нарколаборатория e разбила снощи полицията в Монтана, съобщи на

...
Огромна нарколаборатория e разбила снощи полицията в Монтана, съобщи на
Коментари Харесай

Удар на полицията край Бойчиновци! Разбиха най-голямата нарколаборатория в региона за последните 20 години /снимки/

Огромна нарколаборатория e разрушила нощес полицията в Монтана, заяви на конференция шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Пламен Томов.
Ударът е изработен след сигнал, като има обвинен, само че арестувани няма. Лабораторията била вързана нелегално към ел. мрежата, посочи той.
Снощи екипи на престъпна полиция и униформени чиновници на Министерство на вътрешните работи от сектора в Бойчиновци са нахлули в някогашния завод за алуминиеви отливки, близо до града. Криминалистите имали оперативната информация, че помещението е превърнато в оранжерия за развъждане и сушене на канабис.
На мястото са били открити 600 растения, 52 кг зелена маса и 13 кг суха тревна маса. Според ст. комисар Томов дрогата е с високо качество и цената й е към 50 000 лв..
Образувани са три досъдебни производства – за предпазване на опиати за разпространяване, за развъждане на наркотични субстанции и за кражба на ел. сила.
Тепърва експертизи ще се произнасят за чистотата на канабиса, както и за цената на оборудването.
„ Инсталацията беше впечатляваща. Иззети са релета с таймери, осветителни тела, въздуховоди, климатици ", сподели окръжният прокурор Росен Петков.
По данни на полицията и прокуратурата това е най-голямата нарколаборатория, откривана в района за последните 20 години.
Наблюдаващ прокурор по делото е Лилия Илиева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР