Огромна част от територията на град Хасково няма канализация. Проблемът

...
Огромна част от територията на град Хасково няма канализация. Проблемът
Коментари Харесай

Граждани в Хасково спряха данъците, изграждат си частна канализация

Огромна част от територията на град Хасково няма канализация. Проблемът датира години обратно, само че решение не е открито и до през днешния ден.
Нито един състав на локалната власт не се е наел да реши казуса, тъй като инвестицията била прекомерно огромна, заяви bTV.

Жителите на квартал " Хисаря " се оплакват и от друго - с изключение на канализация, там нямало и питейна вода, а до скоро и ток. Хората били принудени на носят от 2 км питейна вода до къщите си.

За това жителите решили просто да спрат да заплащат налози и сами да подхващат дейности за обезпечаването на по-добра инфраструктура към домовете им.

" Нямам вода, нямам канализация, токът съм го прекарал на частни начала преди години... За дупките думи нямам, лятно време - прахуляк, зимно време - тиня. " По този метод жител на квартала оприличава обстановката там. Според други локални поданици сходен проблем имало и във всички вилни зони на Хасково, което по повърхност е над половината от града . В тези квартали хората стремително и законно издигали нови къщи, които остават без канализация и даже нямат адрес.

Според ръководителя на дирекция " Архитектура, градоустройство, строителство и вложения " в община Хасково инж. Драгомир Колев в квартал " Хисяра " има единствено дребни, тесни улички, които не дават отговор на улица по смисъла на закона. " За да бъде построена канализацията, би трябвало в цяла линия да бъде приложена уличната регулация. От там идва казусът ", изясни той.

По този мотив от к метството в Хасково дадоха обещание до края на 2018 година най-малко 2 улици (от общо 100) да получат мечтаната канализация, след което да бъдат асфалтирани. Става въпрос за улиците " Пещера " и " Белоградчик ". По думите на Колев даже изработката на тези две улици ще бъде огромна достижение. И той обаче не се ангажира със периоди, което тормози хората.

Липсата на периоди и дейности обаче ражда в жителите концепцията в квартала да бъде построена частна канализация със средствата на живущите в региона.
Според Колев обаче техническата инфраструктура е обвързване на общината и би трябвало да стане с общински пари и по законов ред. Той прикани хората да има още малко самообладание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР