Огромен ръст на цените на къщи в Белащица се наблюдава

...
Огромен ръст на цените на къщи в Белащица се наблюдава
Коментари Харесай

Именията в Белащица като Бевърли Хилс! Няма съвременна къща под половин милион лева

Огромен растеж на цените на къщи в Белащица се следи през последните месеци. Станало съвсем квартал на Пловдив село Белащица се конкурира сполучливо с прослувутият като лоно на скъпи имения Бевърли Хилс, Калифорния.

Къщите в Белащица са надалеч по семпли и скромни от тези в Калифорния, само че се оказва, че е невероятно да си купите парцел за под половин милион лв., като сходни са цените даже на къщи в градеж.

Според уеб страниците за продажби на парцели междинната цена на кв.м. в селото е 900 евро. Като се има поради, че монолитните модерни къщи нормално са минимум 200-250 квадрата, това прави минималната цена за парцел от към 200 000 евро. Проверка обаче демонстрира, че такива предложения на процедура съвсем отсъстват, в случай че не става дума за продажба на зелено или напълно остарели и дребни къщурки.

На цените под 200 хиляди евро се намират някои от новите видове струителство - куполните структури, които са гредоред, само че и те са единствено с акт 14.

По-евтините парцели, в рубрика сред 200 и 300 хиляди евро са къщи в градеж в тъй наречените комплекси от къщи. Така върху един по-голям имот се вършат редица еднотипни парцели със относително миниантюрни площи земя към постройките.

Ако обаче желаете подготвена модерна, монолитна къща от над 200 кв.м. ще би трябвало да отделите над 300 евро, а цените стигат главозамайващи стойности от 800 милиона до стойности като 1,4 милиона евро - непостижими суми за огромна част от семействата.

Горещият пазар, и съгласно редица специалисти прекалено надутите цени, сътвориха сериозна мотивация у притежателите на по-луксозни парцели да ги пуснат точно в този момент на пазара. Обикновено продажните стойности, които те дефинират на парцелите си, са не просто надалеч над вложеното и реалистичното, а в пъти над себестойността на парцела - създаване, обзавеждане и така нататък

Така упованията на продавачите и трезвия взор, а и опциите на купувачите, влизат в изострен конфликт. Ножицата сред ценовите стойности, които едните желаят, а другите са склонни да дадат, от време на време е 50% от оповестената цена.

От друга страна няма нищо по-хубаво от форсирания пазар точно за притежателите на скъпи парцели. Най-скъпият парцел в Белащица е фамилна къща от 680 кв.м с двор от 2000 кв.м. Цената ѝ е 1 380 000 евро, като в нея са включени прлежащ персонален тенис корт и басейн с изкуствени талази. Това прави 2030 евро за кв.м.


Имението за 1,38 милиона евро
По-скромен парцел, само че с по-голяма площ - 855 кв.м РЗП, пък се търгува за 850 000 EUR или бли 1000 евро за кв.м. Има и екстри - отопляем басейн и три паркоместа, ситуирани в озеленен двор от 1370кв.м.

Подобен парцел с РЗП 734 кв.м и прилежаща земя от близо 2400 кв.м. с басейн, джакузи, сауна и фитнес се търгува за 830 000 евро.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР