Огромен недовършен круизен кораб вероятно ще бъде продаден за скрап,

...
Огромен недовършен круизен кораб вероятно ще бъде продаден за скрап,
Коментари Харесай

Недовършен круизен кораб може да отидe за скрап поради липса на купувачи

Огромен незавършен круизен транспортен съд евентуално ще бъде продаден за скрап, откакто производителят му разгласи банкрут, а никой не желае да купи плавателния съд, осведоми Insider, базирайки се на изданието An Bord.

Правят се опит за продажба на част от оборудването и моторите на Global Dream II, съгласно синдика Кристоф Морген от Brinkmann & Partner.

След това полузавършеният корпус на кораба ще бъде продаден за скрап, съгласно Морген.

Говорител на Brinkmann & Partner е удостоверил пред Insider, че съставни елементи от плавателния съд и незавършеният корпус се продават.

Германската корабостроителна компания MV Werften, която строеше плавателния съд, е благосъстоятелност на холдинговата компания Genting Hong Kong. И двете подадоха заявки за банкрут през януари. Корабостроителят изграждаше плавателния съд за Dream Cruises, една от трите круизни компании, притежавани от Genting.

Global Dream, различен кораб от същата серия, също остава незавършен. Той се намира в корабостроителницата на MV Werften във Висмар, Германия, осведоми An Bord. По-рано този месец тя бе продадена на производител на военноморски плавателни съдове, който възнамерява да строи военни кораби, включително и подводници на обекта от 2024 година Това значи, че двата кораба Global Dream би трябвало да бъдат преместени в границите на година и половина.

Въпреки че е регистриран интерес към закупуването и завършването на Global Dream, синдикът по този начин и не е получил подобаваща оферта, съгласно An Bord.

Global Dream е приключен на към 80%, споделя Морген пред немското радио NDR. В актуалното си положение корабът е плаващ и може да бъде изтеглен на друго място, съгласно An Bord.

Корабът обаче е планиран да обслужва азиатски клиенти, което значи, че възможен нов покупател би трябвало да похарчи сериозна сума пари за редизайн, в случай че желае да го употребява на друго място в света.

Ако в идните седмици няма съществено предложения за плавателния съд, Global Dream ще бъде продаден на търг, на който може да бъде платен за скрап, съгласно An Bord. Според Maritime Executive обаче ликвидаторите са опровергали тези изказвания и настояват, че търсят покупател. Говорителят на Brinkmann & Partner е декларирал пред Insider, че не е решено дали Global Dream ще бъде продаден на търг.

Работата по Global Dream стартира през март 2018 година, а плавателният съд трябваше да направи своя дебют при започване на 2021 година, като един от най-големите круизни кораби в света. Корабът бе планиран за над 9 000 пасажера и 2 200 екипаж.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР