Огромен интерес предизвика лекцията на Алън Найп у нас. Един

...
Огромен интерес предизвика лекцията на Алън Найп у нас. Един
Коментари Харесай

Лекция на прочут волейболен треньор предизвика огромен интерес

Огромен интерес провокира лекцията на Алън Найп у нас. Един от най-известните американски треньори по волейбол идва в България по покана на Левски-София.

Столичният волейболен клуб реши, взаимно с Българска федерация волейбол (БФВ), да отвори събитието за всички искащи. А те бяха десетки.

Националните селекционери на България и помощниците им, както и множеството ни водещи клубни треньори и треньори на подрастващи, дойдоха в хотел " Витоша ", с цел да чуят лекцията на някогашния ментор на Съединени американски щати. Темата ѝ бе " Играта на обсада - самостоятелна и групова ".

Над 40 български експерти наблюдаваха с интерес думите на един от корифеите в американския волейбол, а той детайлно приказва по един от фундаментите в играта.

" Защитата и в частност блокадата би трябвало да откри метод да противодейства на нападението ", бе един от акцентите в лекцията на 45-годишния американски експерт.

Найп показа своя опит при осъществяване на детайла в другите етапи на играта. Обясни вижданията си при игра в система - идеално посрещане и опция за образуване на скоростна офанзива, при лимитирани благоприятни условия от страна на разпределителя да включи в игра всички свои нападатели, при игра отвън система.
 Национали по волейбол на мотивационна лекция като част от подготовката им
Национали по волейбол на мотивационна лекция като част от подготовката им

Три тима и гении от Левски ще посетят лекцията на Нимс в София

" Вярвам, че всички блокиращи могат да четат играта и ние като треньори би трябвало да им дадем независимост за това ", приключи Найп.

Американецът отдели близо 2 часа за диалог с българските треньори, като общително отговори на многото въпроси, които имаше към него.

Алън Найп е основен треньор на мъжкия клуб на Университета в " Лонг Бийч " в продължение на 18 години. С него е ставал първенец и като играч.

През 2018 и 2019 година той изведе отбора си до две следващи трофеи, а след това притегли гения на " синия " клуб и национал на България - Александър Николов, който игра един сезон под негово управление и стана първият в историята новобранец, определен за номер 1 на акцията.

Младата звезда на българския волейбол и сегашен играч на италианския гранд Кучине Лубе Чивитанова също наблюдава с огромно предпочитание семинарът от първите редове.

Найп изведе олимпийския отбор на Съединени американски щати за Игрите в Лондон през 2012 година. Той води националите на родината си в интервала 2009 - 2012 година, като в последната година победи със златото в Световната лига.

БФВ изрича признателност на ВК Левски-София за опцията повече български треньори да се допрян до експерт от ранга на Алън Найп.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР