Огромен глад за кадри има в Община Златарица. В същото

...
Огромен глад за кадри има в Община Златарица. В същото
Коментари Харесай

Глад за кадри при 19 % безработица в Община Златарица

Огромен апетит за фрагменти има в Община Златарица. В същото време без прехранване са 270 души като безработицата в балканския регион е 19 %.

 pencho-chanev “Фирми и институции непрестанно търсят работна ръка. По-голямата част от популацията обаче е с главно обучение или на пенсионна възраст. Малкото хора, които желаят да работят и са трудоспособни, са ангажирани в огромните предприятия във Великотърновска област. Фирмите им обезпечават безвъзмезден транспорт”, разяснява пред “Труд” кметът на Златарица Пенчо Чанев.

Градоначалникът показа, че в общинската администрация също имат потребност от фрагменти. Търсят строителен механик с 800 лв. заплата. Парадоксът е, че има такива експерти, само че са пенсионери и не могат да работят с компютър.

Демографските данни за региона стават все по-плачевни. Населението на общината по сегашен и непрекъснат адрес наброява 3818 души. През предходната година са умряли 75 индивида. Родили са се 36 деца като 18 от тях са пристигнали на бял свят в чужбина, защото родителите им са гурбетчии.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР