Ограничено е движението на всички превозни средства през проходите Хаинбоаз,

...
Ограничено е движението на всички превозни средства през проходите Хаинбоаз,
Коментари Харесай

Затворени пътища и села без ток заради обилния снеговалеж

Ограничено е придвижването на всички транспортни средства през проходите Хаинбоаз, Троянски и Шипка. За камиони над 12 тона е затворена автомагистрала " Хемус ", както и всички пътища в областите Русе, Търговище, Ямбол и Шумен, заяви БНР.

Заради изобилния снеговалеж краткотрайно е лимитирано придвижването на всички транспортни средства по републиканската пътна мрежа в област Разград. Заради преваляванията и бурния вятър е лимитирано придвижването на камиони над 12 тона по пътя Плевен - Русе.

Временно е спряно придвижването за всички транспортни средства и по основния път София - Варна край Търговище поради закъсали няколко камиона.

Затруднена е ситуацията и в Ловешка област. Без ток са обитаеми места във всичките осем общини на региона. От електроразпределителното сдружение оповестяват, че от мокрия сняг и повалени дървета са прекратени над 20 електропровода. Аварийните екипи на сдружението ще работят през цялата нощ за възобновяване на зареждането, само че работата им е затруднена от продължаващия изобилен снеговалеж. Снежната завивка във високите елементи на региона към този момент е доближава 30 см.

Затруднено е придвижването по пътищата, макар работата на снегопочистващите машини.

Продължава да е лимитирано придвижването през пътя Шипково - Рибарица, а по пътя София - Варна е неразрешено за тежкотоварни коли над 12 тона.

Много селища във област Велико Търново също са без ток. Няма бедстващи хора. Близо 20 тира са закъсали на Прохода на Републиката , който остава затворен за снегопочистване и за добиване на камионите, оповестяват от полицията във Велико Търново.

Не се поема ангажимент по кое време Старопланинският проход ще бъде отворен за придвижване. Над 30 снегорина не престават с почистването на републиканската пътна мрежа в региона в изискванията на продължаващ натоварен снеговалеж. По всички основни пътища в района е въведена възбрана за придвижване на камиони. На Хаинбоаз и по доста от пътищата в региона има нападали дървета.

Екип на Противопожарната работа са помогнали на закъсали пасажери в рейс в преспите до село Балван по линията Велико Търново - Павликени. Пътниците са откарани до домовете им. В доста обитаеми места няма ток, работата по премахване на повредите по елекропреносната мрежа продължава.

Селата по Искърското дефиле в региона на община Мездра също са без ток поради интензивния снеговалеж. Прекъсване на електрозахранването има и към клиенти в община Враца.

Без ток поради повреди по електропреносната мрежа останаха селата в Община Трявна и Плачковци. Електричеството е прекратено и към 3 квартала.

На територията на област Смолян няма затворени пътища. Въведено е ограничаване придвижването на моторни транспортни средства да е с вериги в цялата област. Забранено през четирите прохода - Рожен, Пампорово, Превала и Печинско е придвижването на камиони над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Забраната за тирове важи и за републиканския път сред Доспат и Девин. Без ток е кв. " Каптажа " в Смолян, селата Влахово, Лъка, Подвис, Ряка, Търън, Селище, Ройно, Требище, Еленска, Войкова лъка, Бърчево, Иваново, Пловдивци.

За през днешния ден е в действие жълт код за снеговалежи за съвсем цялата Източна България. От Пътната организация приканиха водачите, на които не се постанова незабавно пътешестване в Източна България и Родопите да отсрочат тръгването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР